en eftermiddag

idag är min sista dag som förkyld! imorgon skall jag vara frisk, det har jag vetat hela veckan.
jag tar det väldigt lugnt idag. dricker gott kaffe, tittar på musikhjälpen, läser bok (läste först "de apatiska", men började grina och bytte till harry potter), äter clementiner. allt är väldigt rofyllt och trevligt. imorse när jag vaknade tände jag stearinljus och löste korsord. sedan tog jag på mig stickade kläder.

jag och edith gick på promenad. körde stövlar med broddar idag. kände mig som berit, 95, på permis från äldrevården. men stadig som hulken var jag.


vem där? jo, katten inez som smög fram ur buskarna.


edith tyckte att det var väldigt spännande att inez följde med oss ut. känns jag alltför anspråksfull vad det gäller stavning av mina djurs namn? det tycker inte jag. inez är dessutom tio år gammal. edith är tio månader.


ser isbacken upp till parken osäker och farlig ut? inte för mig och mina broddar.


jag saknar ett bättre redigeringsprogram på min dator för tillfället. detta betyder att jag inte kan lägga upp sådana där estetiskt tilltalande bilder som ser ut som retro polaroider och sånt. det kanske känns jobbigt för vissa att läsa en blogg som inte samtidigt är en fest av inspirerande fotografier. men mest jobbigt blir det för mig eftersom jag vet att ett övervägande kriterium i domen som avgör min duglighet som ung människa utgörs av dessa bilder. samtidigt oroar det inte mig och min självkänsla - jag vet att jag har otroligt intressant smak. det hänför mig ofta, jag och mitt konstnärliga öga. ibland riktigt ryser jag av självrespekt när jag ser något jag gillar och inser att jag själv förstår den rara storheten i det.

jaha, det om detta.
nu skall jag laga ekologiska havrepannkakor eller något annat lagom pk. hejdå.


lof u


RSS 2.0